Nieuwsbrief december 2017

H4ighlights 2017

Onderzoek naar behoefte internationals aan preventie

H4i heeft samen met SGE international onderzoek gedaan naar de behoefte onder internationals aan preventieve zorg. PreventieZij hebben, zo blijkt, behoefte aan een breed scala aan faciliteiten en diensten, waaronder betere toegang tot sport- en fitnessclubs, gezonde voeding en dieetadvies,  lifestyle coaching en reguliere preventieve healthchecks. Twee derde van de internationals is bereid te betalen voor deze diensten. In 2018 wordt samen met partners en internationals het aanbod verder uitgewerkt. Lees meer…

Kraamzorg VDA wordt lid van H4i

VDAKraamKraamzorg VDA uit Eindhoven heeft besloten lid te worden van Healthcare for internationals (H4i). Het contract wordt in januari getekend. Kraamzorg VDA werkt met H4i leden ZuidZorg JGZ, verloskundige praktijk Kinderrijk en SGE International aan het aanpassen van de perinatale keten op de behoefte en verwachtingen van internationals. Lees meer…

Zorgverzekering voor internationals

Healthcare for internationals heeft een overeenkomst gesloten met LoonZorg, een organisatie die zorgverzekeringen aanbiedt die specifiek gericht zijn op internationals. Met deze overeenkomst ondersteunt LoonZorg H4i en maakt het zo mogelijk dat de leden van H4i hun diensten aan internationals verbeteren en uitbreiden. De verzekeringen van LoonZorg kunnen voor bepaalde groepen internationals interessant zijn. Lees meer …

We are now also on Facebook. Like or follow us! 

and check Twitter for regular updates !

Terugblik 2017

H4i kijkt terug op een succesvol 2017 met projecten in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Twente. NederlandOnderzoek onder patiënten van SGE International liet zien dat de nu bijna 3000 ingeschreven internationals het centrum een ruime 8 geven. In andere steden is belangstelling om de zorg in hun regio beter toegankelijk te maken voor internationals en zo het vestigingsklimaat te verbeteren. Een publicatie in Medisch contact wekte de belangstelling van zorgaanbieders uit het hele land. In oktober had H4i zijn eerste algemene ledenvergadering.

Huisartsen Utrecht onderzoeken gezamenlijke aanpak

Utrecht

Huisartsen Utrecht Stad (HUS) en de Stichting Gezondheidscentra Utrecht werken samen met Healthcare for internationals om de zorg beter toegankelijk te maken voor de meer dan 20.000 internationals die in deze stad wonen. Samen met de Regiocoördinator Integrale Aanpak Gezondheid Statushouders wordt onderzocht hoe ook deze groep internationals zich beter kan thuis voelen in de Nederlandse zorg.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten.