Nieuwsbrief zomer 2018

H4ighlights

HUS Utrecht wordt lid van H4i

De coöperatie HUS (Huisartsen Utrecht Stad) is lid geworden van het netwerk Healthcare for internationals. HUS is een samenwerking van alle huisartsen in de stad Utrecht. Een aantal praktijken hebben zich aangesloten bij een project dat door HUS en H4i is opgezet om de gezondheidszorg beter te laten aansluiten op de behoefte en verwachtingen van internationals. Dit project focust zich ook op status-houders die in Utrecht zijn komen wonen. De groep heeft vergelijkbare problemen als andere internationals, maar hebben in veel gevallen ook behoefte aan bijzondere zorg als gevolg van trauma’s die zij als vluchteling hebben opgelopen. Laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden vragen soms ook om een andere aanpak.

SGE doet pilot preventieve ‘health check’

Na het onderzoek onder internationals waarover we in onze newsletter van december berichtten, hebben SGE and H4i met internationals besproken hoe hun behoefte aan een breed spectrum aan preventieve zorgdiensten het best zou kunnen worden vervuld.  Tijdens een dialoog met enkele tientallen internationals kwamen meerdere initiatieven aan de orde om gezondheid, fitness en welbevinden van internationals te verbeteren. Eén specifieke pilot omvat een uitgebreide ‘health check’ door een arts, fysiotherapeut, diëtiste en POH GGZ. Doel van de pilot is om te onderzoeken hoe deze check tegemoet komt aan de behoefte van internationals en of deze onderdeel kan worden gemaakt van het reguliere dienstenpakket van  SGE international. Lees verder…

 

We are also on Facebook. Like or follow us! 

and check Twitter for regular updates !

 

ABN AMRO bank verlengt sponsoring van H4i

ABN AMRO verlengt zijn sponsoring van H4i. In het bijzonder ondersteunt de bank de ontwikkeling van een informatie platform dat internationals zal voorzien van uitgebreide informatie over gezondheid en zorg in Nederland.  Lees verder….

Eerste scholing cultuursensitieve perinatale zorg

In maart is een eerste groep professionals in de perinatale en jeugdgezondheidszorg begonnen met de scholing die doorH4i partner KIT is ontwikkeld. Professionals van H4i leden SGE, verloskundige praktijk Kinderrijk, Kraamzorg VDA en ZuidZorg JGZ hebben een eerste trainingsdag bijgewoond en zullen voor later dit jaar terugkomen voor een vervolgsessie. De opleiding is onderdeel van een project van deze aanbieders om hun zorg beter te laten aansluiten op de beoefte en verwachtingen van internationals in de regio.  Het project is anderhalf jaar geleden begonnen met een dialoog met jonge internationale vrouwen die in verwachting of recent bevallen waren. In oktober zullen internationals opnieuw uitgenodigd worden om feedback te geven op wat het project tot nu toe heeft opgeleverd.

Reactiemogelijkheid is gesloten.