Case SGE International

Een team van internationals hielp SGE in Eindhoven bij de ontwikkeling van SGE International. Het project werd in 2014 gestart met het doel de toegankelijkheid van de gezondheidszorg te vergroten voor internationals, die in de stad werken en wonen. De eerste stap in dit proces was een bijeenkomst belegd door het Expat Center South waar vertegenwoordigers van de TU/e, internationale bedrijven, zorgverzekeraars en zorgaanbieders bespraken hoe de zorg beter af te stemmen op de behoefte en verwachtingen van mensen met een internationale achtergrond.

SGE en IHS namen het initiatief om een plan op te stellen. Dit begon met gesprekken met internationals uit Eindhoven over hun verwachtingen en ervaringen. Gedurende deze dialogen ontdekten de professionals van SGE dat mensen met een internationale achtergrond niet zo zeer de gezondheidszorg opeisen die zij gewend zijn, maar vooral zich veilig willen voelen in een systeem dat zij niet kennen.

Met dit in gedachte begon het project de zorg aan deze gemeenschap te herontwerpen. Deze ontwikkeling viel samen met het plan om een centrum voor zorginnovatie op te zetten in Strijp-S.  Een panel met 10 internationals adviseerde SGE gedurende het traject over de gewenste dienstverlening en hun relatieve prioriteit.

Tijdens de ontwikkeling heeft het panel bijgedragen op een groot aantal onderwerpen, zoals de benodigde kennis en vaardigheden van de professional, informatieverschaffing, online toegang en afspraken maken, gastvrijheid, het kennismakingsconsult en de registratie van nieuwe patiënten.

SGE International opende zijn deuren in november 2015.