nieuws

Nieuwsbrief Herfst 2018

GEZZuid Amsterdam wordt lid van H4i

GEZZuid, een samenwerkingsverband van huisartsen in Amsterdam, heeft zich aangesloten bij Healthcare for internationals. GEZZuid vertegenwoordigt 25 huisarts praktijken en andere eerstelijns zorgaanbieders in Amsterdam Buitenveldert, Zuid and Rivierenbuurt. GEZZuid en een aantal praktijken zijn een project gestart om hun zorg beter te laten aansluiten op de behoefte van internationals.  Begin augustus tekenden Katinka Prince, bestuurslid van GEZZuid and Dirk Jan Frijling van H4i de lidmaatschapsovereenkomst.

Uitnodiging: H4i zet een Internationals Board op

“We strongly believe the International Community needs to have a stronger voice in the H4i network” zegt Rebeca Guerra Martínez, een international uit Mexico. Zij trekt het initiatief om een international board op te zetten, die H4i zal adviseren over en terugkoppeling zal geven op de activiteiten van H4i in de verschillende steden en regio’s in Nederland. Zij roept internationals op om lid te worden van deze board. Lees meer over Rebeca en haar plannen voor deze board, die alle nodige ondersteuning krijgt van H4i.

H4i Community Platform van start

Op 1 september werd dit informatie platform gelanceerd. Het biedt internationals gedetailleerde informatie over het Nederlandse zorgsysteem en zorgverzekeringen. In de eerste weken bezochten meer dan 5000 internationals een totaal van 12.000 pagina’s op deze site. Het platform is een antwoord op de behoefte van internationals aan betere informatie. Onderzoek door het International Community Advisory Panel (niet gerelateerd aan H4i) liet zien dat

  • Slechts 33.5% van internationals zich goed, of relatief goed geïnformeerd voelt over het zorgverzekeringssysteem;
  • Meer dan 60% zegt niet of niet voldoende geïnformeerd te zijn over het zorgsysteem.

Podcast over de Nederlandse gezondheidszorg

H4i is geïnterviewd door Here in Holland. Slechts 32% van internationals zegt vertrouwen te hebben in Nederlandse artsen. De podcast gaat in op de redenen hiervoor en wat H4i doet om het gat tussen de Nederlandse zorg en de behoefte en verwachtingen van internationals te dichten. Luister naar deze podcast (Engels).

SGE International verwelkomt  zijn 4000ste internationale patient.

SGE International in Eindhoven heeft zijn 4000ste patient ingeschreven. Zijn naam is Gerard Vazquez, afkomstig uit Barcelona. “I am happy I can explain all in English, I felt understood by the GP and she explained everything to me” zei hij. SGE International opende zijn deuren in november 2015 en sindsdien hebben we een gestage en soms sterke groei gezien. Dank Gerard voor je inschrijving. Dank ook aan de staf en alle ondersteuners en mensen achter de schermen! Lees meer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *