nieuws

Nieuwsbrief Zomer 2019

Kühler & Trooster sluit zich aan bij H4i

Kühler & Trooster International Mental Health biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg aan internationals in Nederland met een team van psychiaters en psychologen. Veel van de zorgprofessionals hebben zelf een internationale achtergrond.  In samenspraak met de cliënt wordt een op maat gemaakt behandelplan vorm gegeven.  Kühler & Trooster IMH heeft vestigingen in den Haag en Amsterdam en behandelt cliënten in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Japans en Nederlands.

Kühler en Trooster werkt samen met andere leden van H4i om de toegankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg voor internationals te verbeteren. Uit recent onderzoek blijkt dat internationals te maken kunnen krijgen met diverse psychische problemen, die het gevolg zijn van of worden verergerd door de verhuizing naar een ander land. Lees meer over Kühler & Trooster 

Boerrigter Fysiotherapie wordt lid van H4i

Boerrigter Fysiotherapie is miv mei 2019 toegetreden tot H4i. Gelegen in het centrum van Eindhoven, leveren zij zorg op maat. Met een eigen internationale team gaat Boerrigter samen met de client in overleg om tot het juiste behandelplan te komen. Expats en internationals voelen zich al geruime tijd thuis in de kleinschalige praktijk, waar persoonlijke aandacht voorop staat.

Meer informatie op boerrigterfysiotherapie.nl.

Undutchables ondersteunt H4i

Werk en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Te hard werken kan ongezond zijn, maar ook geen werk kunnen vinden, kan voor een international stressvol zijn. Undutchables matchet  meertalig talent met passend werk in Nederland. Undutchables is een pionier in internationale werving en selectie en werd opgericht om het probleem op te lossen dat veel internationals hebben wanneer zij naar Nederland komen: het vinden van een baan.

Undutchables en H4i zullen regelmatig gezamenlijke artikelen posten over onderwerpen die te maken hebben met werk en gezondheid, zoals deze recente post over een gezonde werk-leven balans. Lees meer over Undutchables.

SGE doet pilot met ‘health check’

SGE international in Eindhoven heeft onlangs met internationals een pilot preventieve ‘health check’ gedaan. Op basis van een vragenlijst en bloedonderzoek spraken de deelnemers in opeenvolgende consulten met een huisarts, diëtiste, fysiotherapeut en een life-coach. De deelnemers kregen terugkoppeling over de resultaten en waar nodig gericht advies.

In een korte enquête na afloop gaven de deelnemers zeer positieve feedback op de health check. Zij zouden een dergelijke check graag regelmatig aangeboden krijgen en bereid zijn hiervoor een redelijke vergoeding te betalen. Een preventieve gezondheidscheck wordt niet gedekt door de zorgverzekering. SGE evalueert de gezondheidscheck op basis van de enquête en de ervaring van de betrokken professionals.

Meer dan 30 praktijken H4i Qualified

Onlangs ontvingen 13 huisartsenpraktijken van de coöperatie Groot Zuid in Amsterdam het predicaat ‘H4i Qualified practice’.

GP de Boer (l) van huisartspraktijk Sarphatipark ontvangt het H4i predicaat van Dirk Jan Frijling van H4i

Met SGE international in Eindhoven en de 17 gezondheidscentra van SAG Amsterdam voldoen nu meer dan 30 praktijken en gezondheidscentra aan de criteria voor gezondheidszorg die beter aansluit bij de behoefte en verwachtingen van internationals:

  • Professionals in deze Praktijk nemen de tijd om hun internationale patiënten te leren kennen en hun de weg te wijzen in de Nederlandse zorg.
  • Professionals in deze praktijk hebben een speciale scholing afgerond
  • Professionals in deze praktijk spreken goed Engels
  • Deze praktijk staat open voor suggesties en feedback van zijn internationale patiënten
  • Deze praktijk neemt eens in de 2 jaar deel aan een H4i onderzoek onder zijn internationale patiënten en gebruikt de uitkomsten daarvan om zijn diensten verder te verbeteren.

Naar verwachting volgen binnenkort praktijken uit Utrecht en Rotterdam.

Lees meer over H4i Qualified practices.

Like ons en schrijf je in voor updates en onze nieuwsbrieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.