Geen categorie

Internationals geven SGE International een 8!

no comments

Logo SGESGE International (SGEi), lid en medeoprichter van Healthcare for internationals, heeft onlangs  survey onder zijn patiënten gedaan met het doel na te gaan in welke mate SGEi er in geslaagd is het gat tussen de behoefte en verwachtingen van internationals en de Nederlandse zorg te sluiten. Uit de resultaten blijkt dat:

  • 73% van de patiënten aangeeft vertrouwen de hebben in de huisarts van SGEi
  • 83% van mening is dat bij de opzet van SGEi is rekening gehouden met de behoefte en verwachtingen internationals
  • Men gemiddeld een 8 geeft aan SGEi en dat een overgrote meerderheid zegt SGEi zeer waarschijnlijk te zullen aanbevelen aan andere internationals.

Vergeleken met surveys onder internationals die geen toegang hebben tot gezondheidszorg die specifiek op hen is gericht, laten deze resultaten zien dat SGE een heel eind op weg is om het gat tussen de behoefte van internationals en de Nederlandse zorg te sluiten.

Een uitgebreid rapport van is hier te vinden.

SGEi is verheugd over de resultaten, maar ziet dat er nog zeker ruimte is voor verbeteringen. Meer dan 200 opmerkingen en suggesties werden ontvangen van de deelnemers aan de survey die SGEi helpen de diensten verder te verbeteren.