Geen categorie

NHG en H4i testen Engelstalig Thuisarts

Thuisarts.nl is een online dienst van het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekte. Thuisarts wordt meer dan 150.000 keer per dag bezocht.

Thuisarts helpt de gebruiker te begrijpen wat de oorzaak van zijn klachten kan zijn, wat hij er zelf aan kan doen en te beslissen of het verstandig is om de huisarts te bellen. Huisartsen gebruiken het in de spreekkamer om patiënten  te informeren over hun aandoening en de beste behandeling. Thuisarts.nl is gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen van huisartsen, medisch specialisten en andere beroepsgroepen.

De meeste internationals kunnen Thuisarts niet gebruiken

Omdat de meeste internationals de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn, kunnen zij geen gebruik maken van Thuisarts. Er zijn talloze Engelstalige online diensten met gezondheidsinformatie, maar die volgen andere richtlijnen of zijn minder betrouwbaar.

Na de zomer starten de NHG en H4i een pilot, die moet aantonen of en hoe internationals en huisartsen baat hebben bij een Engelstalige versie van Thuisarts. De resultaten hiervan zullen bepalen of een volledig meertalige versie van Thuisarts wenselijk is.

Laat het ons weten als u meer informatie wilt hebben over deze pilot.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *