Geen categorie

Programma Mental Healthcare and Wellbeing voor Internationals

In 2019 heeft Healthcare for internationals een onderzoek uitgevoerd naar het geestelijke welzijn van internationals. De eerste resultaten tonen aan dat meer dan 50% van internationals die in Nederland wonen mentale uitdagingen ervaren, waaronder regelmatige gevoelens van eenzaamheid, angst of depressie. 70% relateert deze gevoelens direct aan het verhuizen naar en settelen in een ander land.

Minder dan 20% van de mensen die problemen ervaren zoekt professionele hulp, 80% probeert de problemen alleen of met hulp van vrienden en familie te boven te komen. Slechts 30% van de mensen die regelmatig psychische problemen (hebben) ervaren, zeggen deze te boven te zijn gekomen (of verwachten te komen) zonder professionele hulp.

Dialoog

Afgelopen herfst hebben we gesprekken gevoerd over dit onderwerp met internationals uit Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. Dit gaf ons niet alleen een beter begrip van de problemen waarmee internationals worden geconfronteerd, maar leverde ook waardevolle suggesties op voor mogelijke oplossingen.

Zoals één van de deelnemers het verwoordde: “Veel internationals denken dat zij de enigen zijn die zich eenzaam of depressief voelen. We moeten ze vertellen ‘It is OK not to be OK!"

Programma

Al deze ideeën en suggesties zijn verwerkt in een H4i-programma genaamd Mental Health and Wellbeing for Internationals. Dit programma richt zich op het voorkomen van psychische problemen en op oplossingen voor geestelijke gezondheidszorg. Het programma beoogt belangrijke belanghebbenden te betrekken, zoals bedrijven, scholen, welkomstcentra en, uiteraard, de internationale gemeenschap zelf.

Het doel is om informatiepakketten, onderwijsprogramma's, online oplossingen voor geestelijke gezondheidszorg en een netwerk te ontwikkelen van ggz professionals en andere vormen van ondersteuning.

Mocht je graag betrokken worden bij het verlenen van geestelijke gezondheidszorg of ondersteuning aan internationals, laat het ons dan hier weten.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *