More information

Resultaten GPInfo pilot veelbelovend

In september 2020 werd GPInfo.nl, een Nederlandse versie van Thuisarts.nl, gelanceerd. Thuisarts geeft informatie over gezondheid, ziekte en behandeling, die 5 mln keer per maand wordt geraadpleegd door zowel het grote publiek als huisartsen. GPinfo.nl begon als een pilot van het Nederlands huisartsen genootschap (NHG) in samenwerking met Healthcare for internationals (H4i).

De pilot gaf informatie over zo'n 35 medische en niet-medische onderwerpen in het Engels.

Meerderheid vindt de informatie betrouwbaar en relevant

De resultaten van de pilot laten zien dat GPInfo.nl zowel internationals als ook huisartsen ondersteunt.

Bijna 80% van internationals vond de informatie betrouwbaar en relevant en meer dan 70% van de bevraagde huisartsen gaf aan dat GPInfo.nl de interactie met de internationale patiënt verbetert en het consult effectiever en efficiënter maakt.

Wat hebben we geleerd

Bijna alle ondervraagden willen GPInfo.nl in de toekomst blijven gebruiken. De website is in 2,5 maand meer dan 20.000 keer bezocht.

Naast deze positieve resultaten, werden er ook veel suggesties gedaan hoe de impact van GPInfo te vergroten, zoals het vergroten van het aantal medische onderwerpen, meer informatie over hoe de Nederlandse zorg werkt en het toevoegen van een zoekfunctie.

We stelden ook vast dat bij het vertalen van teksten uit het Nederlands er meer aandacht moet zijn voor het feit dat internationale gebruikers meestal uit andere zorgsystemen en -culturen komen.

Volgende stappen

GPInfo blijft voorlopig in zijn huidige vorm online. We zijn bezig plannen te maken voor de uitbreiding van het aantal onderwerpen en het doorvoeren van de ontvangen suggesties.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *