nieuws

Nieuwsbrief Herfst 2019

Nieuwsbrief Herfst 2019

Kosten zorgverzekering 2020

Enkele dagen nadat de regering bekend maakte in 2020 een premiestijging van 'slechts' 3 € te verwachten, verraste DSW, traditioneel de zorgverzekeraar die het eerst zijn tarieven publiceert,  met de aankondiging van een stijging met 6 €.

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies bekend maken. Vanaf dat moment tot het einde van het jaar kunnen verzekerden wisselen van zorgverzekeraar of hun polis aanpassen.

Lees in onze speciale Nieuwsbrief, die half november in het Engels verschijnt, hoe grip te houden op de kosten die je kwijt bent aan gezondheidszorg,  Geef je hier op voor de Health insurance newsletter.

H4i partner van IN Amsterdam en The Hague International Centre

Healthcare for internationals is partner geworden van IN Amsterdam en The Hague International Centre. Deze organisaties ondersteunen internationals die nieuw zijn in Nederland met de nodige formaliteiten en om in ons land thuis te raken. Dit betekent ook helpen de weg te vinden in de Nederlandse gezondheidszorg.

H4i ondersteunt het The Hague International Centre en IN Amsterdam met bijdragen aan bijeenkomsten voor internationals, zoals het CONNECT Healthcare event op 19 september in Den Haag en de Healthcare lunch in Amsterdam  van 11 december aanstaande.

Neem deel aan de dialoog over geestelijke gezondheid

Shivantika (India) presents the findings of one of the Utrecht working groups

Vele internationals hebben meegedaan aan de enquête over de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Met de resultaten van dit onderzoek heeft H4i een dialoog opgezet tussen internationals en GGZ professionals, die soms zelf international zijn.

Tijdens deze bijeenkomsten, in Eindhoven en Utrecht werden oplossingen bedacht om de psychische problemen waarmee internationals te maken hebben, te voorkomen of verminderen. Ook werd er besproken hoe de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg beter kan aansluiten op de behoeften van internationals.

Een derde dialoog, die er over zal gaan hoe deze oplossingen in de praktijk te kunnen laten werken, zal plaats vinden op 11 november in Amsterdam. Meld je aan voor deze bijeenkomst, als je wilt meedoen aan een gesprek over geestelijke gezondheid en gezondheidszorg, en wilt helpen om de gezondheidszorg voor internationals in Nederland beter toegankelijk te maken.

International Board in vol bedrijf

Rotterdam IB meeting

De H4i International Board is sinds januari 2019 non-stop bezig een om een krachtig team neer te zetten dat activiteiten gaat ontplooien in de verschillende regio's.

Board coordinator Rebeca roept internationals op: Als je meer weet wilt weten over wie we zijn en wat we doen, kijk dan op onze web pagina's. Laat ons weten hoe je ons zou willen ondersteunen en aarzel niet om contact op te nemen als je je wilt aansluiten bij de International Board!

Op dit moment zijn we op zoek naar internationals die als vrijwilliger willen samenwerken met onze boardleden in Groningen, Den Haag and Rotterdam. Lees verder (Engels)...

4 Huisartsenpraktijken in Utrecht open voor internationals

H4i Utrecht is een project van H4i lid HUS ('Huisartsen Utrecht Stad') dat tot doel heeft de zorg beter toegankelijk te maken voor internationals.

Acht huisartsenpraktijken en gezondheidscentra nemen deel aan dit project. Lees welke 4 praktijken nu internationals verwelkomen.

H4i brochure Healthcare in the Netherlands kan weer besteld worden

Sinds afgelopen januari heeft H4i 20.000 folders verspreid onder internationals die in recent in Nederland zijn aangekomen.
Deze brochure, die niet alleen op de meeste Welcome centres en Expat desks wordt uitgereikt, maar ook door bedrijven, verhuizers en natuurlijk gezondheidscentra, geeft beknopte informatie over de Nederlandse gezondheidszorg en zorgverzekeringen.

Een nieuwe oplage is nu beschikbaar en kan weer besteld worden. Stuur ons een email als u brochures wilt bestellen.

 

 

Like us and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *