Geen categorie

Omgaan met angst en stress

Iedereen is wel eens bang of angstig voor iets. Angst is onderdeel van het leven. Het heeft namelijk ook een beschermende en nuttige functie. Zo waarschuwt angst voor gevaar en stelt het je op scherp in bepaalde situaties. In deze coronatijd kunnen angstgevoelens versterkt worden, met name bij expats die bijvoorbeeld sinds kort in Nederland wonen. Het komt voor dat angstklachten lang aanhouden en een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven.

Het kan zijn dat er sprake is van zo’n grote angst, vaak gepaard met vermijdingsgedrag, dat normaal functioneren in de maatschappij lastig wordt. We spreken dan van een angststoornis.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmethodes om een angststoornis aan te pakken. Cognitieve gedragstherapie is de belangrijkste methode om de angst te overwinnen en het vermijdingsgedrag te doorbreken.

Aanvullende interventies bestaan uit lichaamsgerichte behandelingen, expressieve therapieën en leefstijlverandering. Vaak zijn er ook onderliggende problemen aanwezig die van invloed zijn op de angststoornis.

Psychotherapeutisch behandelcentrum U-center besteedt aandacht aan alle factoren middels individuele gesprekken, groepstherapie, partnerrelatie- en systeemtherapie. De behandeling vindt plaats in een vast team met meerdere behandelaars, afgestemd op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie, klik hier.

Veel internationals ervaren psychische klachten

Bekend is dat meer dan 50% van de expats psychische klachten ervaart als gevolg van de verhuizing naar een ander land. Voor U-center, als behandelcentrum voor onder andere internationale cliënten, is Healthcare for Internationals een mooie manier om kennis en expertise uit te wisselen en samen de zorg in Nederland voor deze cliënten verder uit te bouwen en te verbeteren. Wij maken ons sterk voor een goede behandeling van internationals/expats in hun eigen taal en met kennis van deze migratieproblematiek. Mede doordat we zelf ook expats en kennismigranten in dienst hebben.

Webinars: zien hoe wij kunnen helpen

Sinds kort organiseert U-center webinars. Met het gemak, de veiligheid en de privacy van thuisblijven kun je gewoon alle informatie volgen. Tijdens het webinar kun je live chatten met onze medewerkers. Wil je graag meer informatie over U-center? Meld je dan hier aan.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *