nieuws

Nieuwsbrief Zomer 2021

Tijdens de zomer genieten veel mensen van een welverdiende vakantie. Voor veel internationals ligt dat anders. Door Covid beperkingen is een reis naar het thuisland voor sommigen nog lastig. Anderen springen juist in om tekorten in arbeidscapaciteit in te vullen. Meer dan 650.000 arbeidsmigranten zijn aan het werk in sectoren als logistiek, industrie en land- en tuinbouw.

Ook de gezondheidszorg draait op volle kracht door tijdens de zomer voor diegenen die werken, die in Nederland vakantie vieren of eindelijk uitgestelde zorg krijgen.

Staatssecretaris Knops opent H4i Limburg

Op 22 juli 2021 is Huisartsenpraktijk Healthcare for Internationals Limburg officieel geopend door demissionair staatssecretaris Raymond Knops (BZK).

Deze praktijk richt zich volledig op de 36.000 arbeidsmigranten die in de regio Noord-Limburg werkzaam zijn. De huisartsenpraktijk is centraal gevestigd in Venlo bij ziekenhuis VieCuri. H4i Limburg is een samenwerking tussen ........ lees verder

Eerste internationals aan het werk in de zorg

Er is al jaren een tekort aan verpleegkundig personeel. Begin vorig jaar startte H4i daarom samen met de Health Innovation School Noord-Brabant een project om internationals met een achtergrond in de gezondheidszorg als professionals deel te laten nemen aan het Nederlandse zorgsysteem.

Dit project leidde tot de opzet van Internationals in Care (IICare), dat internationals met een achtergrond in de zorg een warm welkom wil geven en zo tegelijkertijd de diversiteit in de Nederlandse zorg te vergroten.  Lees verder.

Symposium zorg voor arbeidsmigranten krijgt vervolg

Op 16 juni organiseerde H4i een online symposium Gezondheidszorg Arbeidsmigranten. Deelnemers werkzaam voor de ze gezondheidszorg, overheid, zorgverzekeraars en kennisinstituten deelden met elkaar kennis en ervaringen op het gebied van  gezondheidszorg voor arbeidsmigranten.

Een viertal sprekers presenteerden onderzoek onder arbeidsmigranten en huisartsen, ervaren knelpunten en ontwikkelde oplossingsrichtingen, waaronder ...... lees verder

Samenvatting IAG gezondheidszorg survey

Toen de International Advisory Group* (IAG) van H4i van start ging, besloten de leden van de IAG om eerst de internationale gemeenschap te bevragen en te zien hoe de zaken er voor stonden na de H4i-enquête van 2016.

Vanaf eind 2019 onderzochten zij een jaar lang hoe internationals de Nederlandse gezondheidszorg ervaren.  Lees verder.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published.