Arbeidsmigranten

H4i lanceert App voor arbeidsmigranten

H4i lanceert App voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten voelen zich slecht geïnformeerd over de Nederlandse zorg. Zij weten vaak niet waar zij met hun zorgvraag terecht kunnen. Dit heeft onderzoek door H4i en zorgverzekeraar HollandZorg laten zien.

Het gezegde ‘Onbekend maakt onbemind’ is hier van toepassing: Minder goed geïnformeerde arbeidsmigranten hebben minder vertrouwen in Nederlandse artsen en hun diagnose. Gelukkig blijkt ook het omgekeerde: arbeidsmigranten die zich goed geïnformeerd voelen hebben meer vertrouwen in de huisarts en voelen zich veiliger in de Nederlandse zorg.

Online ‘gids’ voor Poolse en Roemeense migranten

H4i ontwikkelde daarom een online ‘gids’ voor de gezondheidszorg die is geoptimaliseerd voor gebruik op een smartphone. Deze gids is zichtbaar als een icoontje op het startscherm en helpt de gebruiker zijn weg te vinden in de Nederlandse zorg.

In het Pools, Roemeens, Engels en Nederlands krijgt de gebruiker antwoord op vragen over hoe men toegang tot zorg krijgt, de rol van de huisarts, waar men geneesmiddelen kan verkrijgen, zorgverzekeringen en nog veel meer.

Gebruik in de praktijk

Arbeidsmigranten die meedoen aan de pilot in West-Brabant worden door hun werkgevers gewezen op de online gids. Ook H4i Limburg verwijst ingeschreven arbeidsmigranten naar de gids voor algemene informatie.

Deel deze App

Iedereen die te maken heeft met arbeidsmigranten en hun vragen over de Nederlandse zorg, kan hen deze informatie aanbieden. Feedback via info@h4i.nl wordt erg gewaardeerd.
De online gids is te vinden op  www.h4i.nl/guide

 

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *