nieuws

Nieuwsbrief Herfst 2021

Goede en vroegtijdige informatievoorziening aan internationals is van groot belang om Nederlandse gezondheidszorg goed toegankelijk te laten zijn voor internationals. Dit blijkt niet alleen uit onderzoek dat H4i deed onder arbeidsmigranten en expats, maar ook uit recent onderzoek door het Kenniscentrum Arbeidsmigranten en lopend onderzoek van Pharos.

De missie van H4i is de vertrouwenskloof tussen internationals en de Nederlandse zorg te overbruggen. Goede informatievoorziening is daarbij van groot belang. Met de lancering van een App voor arbeidsmigranten, de pilot met de digitale huisarts en onze bijdragen aan video’s van de gemeente Amsterdam, zet H4i hierin weer een aantal stappen:

H4i lanceert App voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten voelen zich slecht geïnformeerd over de Nederlandse zorg. Zij weten vaak niet waar zij met hun zorgvraag terecht kunnen. Dit heeft onderzoek door H4i en zorgverzekeraar HollandZorg laten zien.

Het gezegde ‘Onbekend maakt onbemind’ is hier van toepassing: Minder goed geïnformeerde arbeidsmigranten hebben minder vertrouwen in Nederlandse artsen en hun diagnose. Gelukkig blijkt ook het omgekeerde: arbeidsmigranten die zich goed geïnformeerd voelen hebben meer vertrouwen in de huisarts en voelen zich veiliger in de Nederlandse zorg.

Online ‘gids’ voor Poolse en Roemeense migranten

H4i ontwikkelde daarom een online ‘gids’ voor de gezondheidszorg die is geoptimaliseerd voor gebruik op een smartphone......... Lees verder

Eerste arbeidsmigranten ingeschreven bij digitale huisarts

In West-Brabant werken en wonen zo’n 40.000 arbeidsmigranten. Een groot deel daarvan heeft geen eigen huisarts. Voor hen is de zorg slecht toegankelijk. Healthcare for internationals startte samen met Arene digitale huisartsenpraktijk een uniek project om dit te verbeteren.

Sinds begin oktober melden deelnemende uitzendbureaus in de regio hun buitenlandse werknemers -na hun akkoord- aan bij Arene. Deze arbeidsmigranten krijgen daarmee directe toegang tot hun ‘eigen’ huisarts.

Meertalige App

in geval van gezondheidsproblemen nemen ingeschreven arbeidsmigranten via een App contact op met Arene. Via chat krijgen zij online advies. Ook kunnen zij met een druk op de knop een beeldbel afspraak maken of hun dossier inzien. De App is ....... lees verder.

Nieuwsbrief Zorgverzekering 2022

Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2022 hebben aangekondigd.

Op die dag verschijnt ook onze traditionele Health insurance newsletter. Deze staat weer vol met tips en informatie die internationals kan helpen bij hun besluit of het verstandig is van zorgverzekeraar of polis te veranderen.

Teken hier in om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Volledig IAG rapport beschikbaar

Eerder publiceerden wij al de samenvatting van dit onderzoek door de International Advisory Group (IAG). De IAG doet onafhankelijk van H4i onderzoek onder internationals en adviseert H4i over de te varen koers om de Nederlandse zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van deze doelgroep.

Het volledige onderzoek is hier te vinden.

H4i zoekt een ondernemende programma-manager

H4i zoekt een programma manager die verantwoordelijkheid wil nemen voor verschillende lopende en nieuwe programma’s om de Nederlandse gezondheidszorg beter te laten aansluiten op de behoefte van de 1,2 mln internationals.

Lees verder ……

Sneak preview video’s Dutch healthcare

De gemeente Amsterdam heeft het afgelopen jaar een aantal video’s laten produceren die nieuw aangekomen internationals informeren over verschillende aspecten van het leven in Nederland.

Twee daarvan gaan over de gezondheidszorg. H4i hielp mee bij het opstellen van de scripts. Een huisarts van CHAGZ (H4i lid) in Amsterdam legt uit hoe de Nederlandse zorg werkt en hoe de huisarts daar een belangrijke rol in heeft.

De hele serie video’s wordt binnenkort door Amsterdam gelanceerd en zal dan via IN Amsterdam worden aangeboden aan ‘international newcomers’. Hier is een preview te vinden van de video’s over de Nederlandse zorg: Healthcare part 1 en Healthcare part 2.

Like us on Facebook and sign up for regular news and updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *